Någon med oss skämta aprillo, och jag är en dinosaurie del 2

Eller vad ska man tro när vi i morse kunde konstatera att äldste sonens skor, som han ställt på förstutrappan kvällen innan, nu stod snyggt och prydligt uppställda på gräsmattan några meter från huset.

Är det någon eller något som skämtar med oss? Är det månne samma någon eller något som hjälpte Caritsa att smita ut genom tredubbelt elstängsel? Och vad väntar härnäst, tro?

Idag fick jag ytterligare bevis på att jag är en dinosaurie. Jag gick till bokhandeln för att få en vidimerad kopia (Snälla, säg att ni vet vad det är!) på ett avtal. Tjejen som jobbade där – som såg ut som om hon skulle börja gymnasiet till hösten, typ – tittade bara på mig.

– Att vadå sa ‘ru? sa hon. Jag vet inte vad du menar.

– Ja men vidimerad, förtydligade jag. Att ni sätter på en stämpel och en signatur för att intyga att ni sett dokumentet i original.

Hon tittade hjälpsökande på sina två kollegor som också såg ut att ha kommit dit direkt från högstadiet. De stirrade tomt tillbaka och ryckte på axlarna.

– Nej tyvärr, vi gör inga såna där kopior här. Vi gör inga kopior alls.

Så jag fick lufsa iväg med mitt avtal, och inte sjutton vet jag vart man vänder sig för att få en vidimerad kopia. Nån som vet? Jag fattar inte – när blev jag så himla omodern?!

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Någon med oss skämta aprillo, och jag är en dinosaurie del 2

 1. Haha, ja, se dagens ungdom. Men, jag tänker så här, att vidimera kan väl vem som helst göra. Och jag brukar göra kopior och utskrifter på biblioteket. Funkar det?

 2. Javisst ja! Skorna. Så himla underligt. Blir du rädd eller bara konfunderad? Jag skulle nog bli lite skakis i alla fall och kanske skulle jag sitta och titta ut i mörkret genom ett fönster med min ficklampa och som jag plötsligt tänder vid behov för att kanske se om någon smyger omkring där ute.

  • carinakinna says:

   Jag blir inte rädd, bara lite förundrad. Vet du vad vi kom på? Det kanske är grävlingarna som dragit ut skorna på gräsmattan! Eller skatan som har hoppat omkring här några dagar. Livets mysterier:)

 3. Lena says:

  Jag VET vad eyy vidimerat dokument är, så vi är minst 2 nu levande personer som har hört ordet flrut. 😀

 4. Lena says:

  Hahhaha, måste ha tryckt fel på varendaste tangent…. Men då kan jag ju dra till med det föråldrade uttrycket “Trycksfelsnisse måste ha varit framme!” i samma veva…..

 5. CamillaL says:

  Hej Dino! Dagens ungdom är väl van vid att allt finns “i datorn”, där vidimeras inget! Jag kör också alla dokument (jobbansökningar m.m.) utan vidimering nu för tiden, det funkar.

  • carinakinna says:

   Ja, det är väl så. Alla gamla sanningar är slut och världen har förändrats utan att jag riktigt märkt det alla gånger. Jag tänker på alla gamlingar som sett både tv och dator födas, internet och rymdfärder. Snacka om att känna sig som dinosar…
   Carina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s