Dessa tider

Ja ni, å ena sidan pågår ett krig i Europa. Läskigt nära. Å andra sidan pågår våra egna liv, precis som vanligt. Det är svårt att förhålla sig till, men jag tror mig veta att det sämsta vi kan göra är att knarka nyheter, gå in för djupt i det som händer och förtvivla, deppa och oroa oss in absurdum.

Kom ihåg att endast ljuset kan besegra mörkret. Jag tillåter mig att låna Lillemor Groths (“Konsten att tina en frusen själ”) ord:

“Det går en stormvind av galenskap över världen. Ledare över hela världen behöver öppna sina hjärtan. Men det behöver även du. Förlorar du ditt fotfäste i stormen och sveps med i olika övertygelser, så hamnar även du i separation från ditt hjärta. Då är du inte bättre än de och kan inte vara till stöd. För det är ditt hjärta och ditt ljus som världen behöver, inte dina tankar och föreställningar om den eller din ilska över det som sker. När du befinner dig i ditt hjärta kan du sända böner, ljus och kärlek som luckrar upp det mörka. Så som droppen urholkar du själva hälleberget. För de högre vibrationerna vinner alltid i längden över de lägre.

…Du är de människor som förtvivlat flyr undan krigets fasor, men du är också ledarna som startat och skapat kriget. Och ju mindre krig som du skapar i din egen vardag eller tar del av i din hjärna, desto mindre krig blir det i världen. Stanna i ditt hjärta och i din medkänsla.”

Det är fint, och jag är övertygad om att det fungerar så. Ljuset besegrar mörkret, kärleken övervinner hatet. Ju mer vi människor fokuserar på det ljusa, det goda, att våren är på väg och att ljuset återvänder, desto mer positiv energi bidrar vi med i världen. Dessa maktlystna galningar är på väg ut, det är jag övertygad om. Det är nya tider nu och krig är så satans omodernt. Nuförtiden pratar vi med varandra och kommer fram till diplomatiska lösningar. Vi slår inte ihjäl varandra, åtminstone inte i den här delen av världen. Vi har kommit så långt, och att bomba, skjuta och tvinga familjer på flykt… det är helt enkelt så jäkla ute.

Så stäng av tv:ns braskande nyheter och gå ut, njut av vårsolen och av snödroppar och vintergäck. Lyssna på fåglarnas kvitter, lyft din blick mot den klarblå himlen. Mot solen. Tacka för allt det underbara och sänd medkänsla, kärlek och ljus till dem som har det svårt nu. Känn att det är förändringens vindar som blåser, att det är det maktgalna patriarkatets dödsryckningar vi bevittnar. Skänk pengar och varma kläder, anmäl dig för att ta emot flyktingar, demonstrera mot kriget men gör allt detta, inte med en känsla av förtvivlan och hat, utan med kärlek och medkänsla i ditt hjärta. Endast så förändrar vi allting till det bättre.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dessa tider

  1. anilz65 says:

    Åh! Jag är en sådan där smygläsare som gärna läser men aldrig kommentarer på någon blogg. Men nu måste jag få säga Tack, detta var precis vad jag behövde läsa idag. Hjälpte mig att ändra fokus och livet känns lite lättare efter en fin promenad i det skånska vårvädret. Tack igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s