Ja men då kör vi lite bältros då…

Viruset är samma som vid vattkoppor. Har man haft vattkoppor ligger viruset och sussar i en nervbana, oftast nära ryggraden, för att aktiveras då immunförsvaret försvagas, t.ex. vid en infektion, svår emotionell stress eller nåt annat kul.

Förr kallades bältros “sorgfeber” eftersom det ofta drabbar nyblivna änkor/änklingar, så när det började klia konstigt på ryggen igår kväll anade jag genast vad det var. Jag har haft bältros förr, just i samband med en jättesvår emotionell situation och kände igen symtomet. Efter den senaste tidens mörker och gårdagens stresspåslag kring R’s mående var det väl inget annat att vänta.

Man har 72 timmar på sig att sätta in anti-virusmedicin för att slippa nervsmärtorna som annars kommer som ett läskigt brev på posten, så tidigt i morse satte jag mig i kö till 1177. Efter ca en timmes väntetid fick jag prata med en urgullig sköterska som raskt ordnade en tid åt mig samma dag på jourcentralen i Motala. Jag åkte dit, läkaren slängde en blick på mina utslag som vid det här laget hade blivit till vätskefyllda blåsor, sa “Japp, bältros” och sen åkte jag hem igen med en ask tabletter i fickan. Sååå nöjd med att jag agerat så snabbt och fått precis den hjälp jag behövde.

Håhåjaja. Reservsonen M är inte heller i toppform så vi stöttar varandra och gör det bästa av det vi har. Kvällen ska vi förgylla med pizza och jag är så himla glad över att inte vara ensam just nu.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ja men då kör vi lite bältros då…

 1. Amie says:

  Men din arma stackare då! Snacka om att kropp och själ smittar varandra!
  Hoppas medicinen hjälper och du tillfrisknar snabba ryck!
  Kram

 2. Marika says:

  Shit kommer aldrig ensamt eller hur var det nu?!? Krya på dig!

 3. Marie says:

  Åh men krya på dig.! Vilken tur att du så snabbt kunde få medicin.
  Kram

 4. enaningomyoga says:

  Krya på dig ❤️‍🩹

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s