November och lite annat

Först – tack för alla kloka, peppande kommentarer till det förra inlägget. Jag har skrivit ett förord och fortsätter fundera ett tag till. Dessutom har jag fått en förfrågan att delta i en podcast framöver. Podden tar upp frågor kring att ha genomgått en allvarlig sjukdom, eller att vara anhörig till någon med en allvarlig sjukdom. Hur man klarar det, vad det sätter för spår, existentiella frågor osv. Det ska bli riktigt spännande.

Men november, denna mörkrets månad, vad tycker vi om den? Själv har jag börjat att uppskatta mörkret, men det skadar inte att förgylla november så gott det går. Själv började jag redan igår med att fixa till håret hos frissan, färgade och klippte det. Det är verkligen en av fördelarna med att hyra lokal på en frisersalong, tjänster och gentjänster osv… Och idag ska jag åka och titta på en annan stuga, den här ligger lite närmre och är i bättre skick med både el och vatten. Spännande!

I morgon åker Grace och jag till Stockholm för en långhelg hos min syster. Det ska bli såå mysigt med långa skogspromenader, mat och prat. Det blir en sväng till Skogskyrkogården också där vår mormor och morfar är begravda.

Nästa helg sen ska jag och bästisen M ha årets (förmodligen) sista kräftpartaj hemma hos henne. Ja, det blir bara hon och jag alltså. Ingen vild fest direkt, men jättetrevligt ska det bli. Veckan därpå är det en träff med barndomsvännerna, jag ska få bevista en riktig kinesisk teceremoni här i Vadstena och till helgen kommer revervsonen M på besök.

Helgen därpå är det faktiskt första advent och tills dess har den lilla staten iklätt sig den fantastiska julskyltningen som den är känd för, och det är julmarknad på slottet. Förhoppningsvis kommer vännerna A och J på besök då. Redan den 20 november tänker jag sätta upp ljusslingorna på balkongen och adventsstakar i fönstren. Let there be light!

Veckan därpå är jag inbjuden till R’s boende för den årliga vårdplaneringen och då ska jag passa på att hälsa på honom igen. Sedan är november slut och nedräkningen till jul börjar. Båda sönerna kommer hem även i år för att fira jul med sin mamma, något som glädjer mig så oerhört mycket.

Mellan alla festligheter är det förstås jobb, mys med stickning och tända ljus, hundpromenader och annat sånt vardagligt. Jag lägger in ett litet “om gud vill och bilen håller” också, för det är ju det där med uppgjorda planer som inte alltid blir som man tänkt sig…

Hur förhåller ni er till november?

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to November och lite annat

 1. siljefig says:

  Åh, november. Jeg pleier å kjøpe sånne åpne kalendere med bare et blad for hver uke og så må man selv sitte og fylle inn måneder og datoer og jeg liker det, jeg har fargepenner og nye farger for hver måned og fremtiden folder seg ut, men så, når jeg skal begynne på november…da gir jeg opp. Jeg må ta november når november kommer.
  Men nå som vi er her er det faktisk ikke så verst! Jeg tror jeg begynner å venne meg til mørketiden her langt nord i landet igjen, etter å ha bodd borte inærmere 20 år.
  silje/ http://frkfigenschou.blogspot.com/

 2. November för mig är bara ett “jaha” fram till slutet av december
  när ljuset så sakteliga kommer tillbaka.

 3. Marika says:

  Ta mig igenom! Så känner jag med november.

 4. enaningomyoga says:

  Jag tycker mycket om november. Den ger mig andrum, mörker men massor med sätt att lysa upp livet. Sedan jag födde min dotter, mitt första barn i början av november, i en tid av för mig i stor sorg, har den här månaden alltid känts som lugnet i stormens öga, innan advent och allt bullrar igång. Så jag vet att jag är i minoritet av att tycka om november men för mig är den kravlös och stillsam 🙏🏻 🕯

 5. tantaugusta says:

  Jag gillar november. Jag tycker att det kommer ett visst lugn ihop med mörkret plus att vi kommer ett steg närmare vintern, min favoritårstid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s