Något spännande

Jamen, ska det fortsätta så här måste jag visst blogga varje dag. I dag var T och jag i Linköping. Den nya hyresgästen och jag skrev kontrakt så nu är allt klart. Jipeee! Och T skruvade isär min eminenta höj- och sänkbara massagebänk så nu är det helt plötsligt möjligt för två personer att utan större problem flytta den. Fantastiskt!

Mitt i allt detta ringde min mobil, och det är ju det som är så otroligt häftigt med livet. Man vet aldrig (ALDRIG) vad som ska hända från det ena ögonblicket till det andra. Precis det påminde T och jag varandra om i morse på väg till Linköping då vi passerade en olycksplats. Inget vet vi, det enda vi har är här och nu. Nåväl, min telefon ringde alltså och det var en kvinna som ville beställa en massagetid. Inget ovanligt med det, och jag plockade fram min almanacka. Då erkände hon att hennes ärende egentligen var ett helt annat.

Paus för cliffhanger…

På rösten hördes det att hon var en äldre kvinna, av hennes berättelse förstod jag att hon i allra högsta grad fortfarande var yrkesaktiv. Hennes egentliga ärende var följande: Hon vill skriva sin biografi, men inser att hon inte har tid till det. Skulle jag kunna tänka mig att hjälpa henne, bli hennes spökskrivare? Jag undrade hur hon hittat mig? Jo, hon hade varit inne på den lilla bokhandeln i Vadstena och pratat med ägaren där. Han hade tipsat om mig. Att jag skrivit en bok, startat en skrivarcirkel och dessutom eventuellt hade tid att hjälpa henne. Hur han nu dragit denna slutsats. Sa jag att jag bor i en pytteliten stad där de flesta vet det mesta om de flesta? Hahaha!

På långfredagen ska vi träffas hemma hos henne för ett förutsättningslöst möte. Dricka kaffe och diskutera detaljer. Jag har ingen aning om var detta kommer att landa. Vill jag? Har jag tid? Förmåga? Lust? Jag frågade om hon läst min bok, om hon överhuvud taget vet hur jag skriver, men det hade hon inte. Inte vet jag om detta kommer att leda till något alls, men om det är nånting livet lärt mig så är det att ifall något helt plötsligt kommer som från ingenstans, så förtjänar det att man tar en rejäl titt på det.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Något spännande

  1. Tove says:

    Härligt! Glöm inte att ta betalt för ditt uppdrag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s