Beslut och förändring

Det är intressant det här med att fatta beslut, tycker jag. Eller snarare när besluten fattas åt en utan att man känner sig riktigt delaktig. När det bara blir.

Så var det till exempel när jag flyttade till Vadstena och när Grace kom till mig. Som om jag själv stod vid sidan om och betraktade skeendet. Jaha, nu blev det så här. Oj, nu har jag en lägenhet, och nu finns det en vacker, gyllene hund i mitt liv. Hur gick det egentligen till?

Natten mellan tisdag och onsdag förra veckan vaknade jag plötsligt med en enda tanke i huvudet: Jag måste byta arbetsplats. Jag kan inte vara kvar där. Det är dags.

Det är en del saker som skaver där jag är nu, som inte stämmer överens med den jag har blivit. Jag har försökt att bara se fördelarna, och tänkt att det blir nog bättre, men nu insåg jag plötsligt hur illa det faktiskt är. Att jag kämpar på men inte är glad där, inte mår bra, inte kan vara jag fullt ut.

Och då är det som en annan version av mig tar över. En som är klokare, starkare, modigare. Som förstår mer och som har insikterna. Jag har förstått att det är bäst att lyssna på den, för det brukar bli bra.

Ett par dagar efter den där natten fick jag ett infall, eller vad det nu var, att gå till en viss frisersalong i stan och fråga om de hade ett rum att hyra ut. Jadå, det hade precis blivit ett rum ledigt. Det är litet men fint, tjejerna verkar trevliga och idag bestämde jag mig för att flytta dit.

Fördelarna är flera; bland annat så blir det bara mitt rum och jag slipper dela som nu. Jag kan lägga upp min arbetstid precis som det passar mig och kunderna istället för att vara hänvisad till vissa dagar och tider. Det är i gatuplan på ett av torgen, många passerar förbi och jag får ett skyltfönster att marknadsföra mig i. Jag kan vara flexibel och ha fler behandlingstider att erbjuda, och inte minst: jag kan ta hit min kära höj-och sänkbara bänk så jag slipper få ont i nacken.

Så på mindre än en vecka var det bestämt och klart. När jag beslutade att flytta till Vadstena tog det bara 14 dagar innan jag hade en superbra lägenhet i innerstaden, och Grace dök upp på radarn bara några dagar efter att jag bestämt mig för att försöka få tag på en vuxen labrador. Nån kände nån som…osv.

Det är så märkligt detta och jag fylls av förundran och tacksamhet. Känner mig omhändertagen av någon som vill mitt allra bästa. Tack!

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Beslut och förändring

 1. enaningomyoga says:

  Ju tydligare och detaljerad man är med sina önskningar, ju lättare tror jag man blir ”hjälpt”. Om du förstår hur jag menar? Tror att du är väldigt tydlig inför dig själv vad du önskar. Att t ex önska sig bort, utan något att klä önskningen i ord, tror jag är mycket svårare.
  Men jag kan ha fel 😉 Hursom grattis till nya rummet!

 2. carinakinna says:

  Jag förstår precis vad du menar. Du har rätt och tack!❤

 3. Marika says:

  Känslan när saker och ting bara faller på rätt plats i rätt tid. Härligt! Kram!

 4. elina says:

  Läste någonstans: “What you are seeking is also seeking you.” Stämmer i ditt fall.

  Vet precis hur det känns. En dag var jag på det klara att om jag stannar kvar på min arbetsplats dör jag så jag sa upp mig.
  Jag förlorade mycket på det yrkesmässigt men vann min mentala hälsa och kunde också styra mitt arbete på bättre sätt.
  Lycka till!

  • carinakinna says:

   What you are seeking is also seeking you, så vackert. Tack, det tar jag med mig.
   Ja, jag har också gjort så två gånger innan jag blev massör. Sa upp mig från fasta tjänster för att jag höll på att dö inombords, och båda gångerna blev det så bra. Tack o kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s