Orkar inte…

Vet ni vad jag gjorde på förmiddagen idag? Jo, jag ställde mig framför badrumsspegeln, såg mig själv djupt i ögonen och sa högt: “Nu orkar jag fan inte med nån mer skuld och skam. Nu får det vara nog. Nu skiter jag i att skämmas mer för att jag mår bra och är lycklig. Sådetså!”

Så får det bli. Jag vet att det finns en del av mig som hela tiden gör sitt bästa för att dra ner resten av mig i svarta hålet. Som tydligen inte tycker att jag förtjänar att ha det bra, men den dummingen tänker jag inte låta komma till tals nåt mer.

Jag inser att det jag lider av är precis det som drabbar många överlevare från flygkrascher och annat. Varför klarade jag mig? Varför får jag leva vidare när andra gick under? Och så vidare till tidens ände, men det får vara slut med det nu.

Boendet har lagt upp en video på Instagram när några personal och brukare (hatar det ordet) leker med en ballong. R deltar, han snor ballongen från de andra och ser nöjd ut över det. Det är han och ändå inte, men han ser ut att ha rätt kul.

Om några veckor kommer sönerna hem för julfirande. Förra julen hälsade vi på R och det slutade med känslomässig katastrof, inte minst för R. I år ska vi hålla oss hemma i Vadstena, fira tillsammans och njuta av varandras sällskap. R kommer uppenbarligen att fattas oss, men så är det. Det får vi bara acceptera.

Det kommer att bli en underbar jul, det känner jag ända in i hjärteroten.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Orkar inte…

  1. LoHe says:

    Bra Carina.
    Kram!

  2. enaningomyoga says:

    En underbar jul 🎄 Så får det bli!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s