Vad händer, vad händer?

Tja, livet rullar på som man brukar säga. En månad kvar till jul och den här lilla gulliga staden håller på och trär på sig julkostymen. Alla handlarna pyntar utanför sina butiker, ljusslingor sätts upp överallt längs gatorna och på Rådhustorget ståtar en stor, vacker gran tillsammans med en massa smågranar i trätunnor.

Även slottet pyntas, både inom- och utomhus inför helgens julmarknad, och jag sätter upp julgardiner och plockar fram adventsljusstakar i min lägenhet. Det spritter inuti av glädje vid tanken på att båda grabbarna kommer hem för att fira med mig, och deras flickvänner lär också komma på besök. Jag är så lyckligt lottad, varenda dag tackar jag för allt jag har.

Massageverksamheten är igång, nya kunder ramlar in och det är ont om lediga tider. Förmodligen kommer jag utöka med ytterligare en dag i veckan. Blir det nån garnaffär? Jag har ingen aning. En gammal massagekollega var på besök. Han hade planer minsann. Hade både livet, jobbet och ekonomin uppstyrd, och han blev mäkta frustrerad över min brist på planer. Jag bara ryckte på axlarna. Nej, planer har jag slutat med. Hur vi än planerar tenderar livet att gå sin egen väg ändå.

Jag gör som min hund och håller mig här och nu. Det är allt jag har, och det är inte det sämsta. Nuet är fantastiskt. Den här platsen, mitt hem, min älskade hund, sönerna, vänner och jobb. Och så T. Den där envise mannen som vägrat ge upp, och som nu får mer lön för sin möda när jag inte längre orkar kämpa emot alla känslorna. Come what may. Inshallah. Under tiden njuter jag av allt som livet har att bjuda på.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to Vad händer, vad händer?

 1. Amie says:

  Åååh vad GLAD jag blir över att läsa detta!
  Du är hel nu. Du är mindful, njutningsfull och öppen. Och tacksam. Vilken hård skola du gått i men nu kommer belöningen. “Lycka lycka överallt önskar jag dig tusenfalt” skrev vi i poesiboken då jag var liten. Och hälsa den tålmodige T från mig!

 2. Marika says:

  Låter helt underbart tycker jag ❤

 3. elina says:

  Vi har bara nuet. Kanske mer men det finns inga garantier. Så, njut av stunden, ett smart val.

 4. enaningomyoga says:

  Planer ja haha. Samtidigt är det skönt ibland att ha en plan även om det inte alls blir så. Annat dyker in, som med din garnaffär – först är det planen men sedan kommer annat. Inshallah 🙏🏻

  Och det låter så fint med Vadstena, kommer att tänka på Kajsa Kavat, min favoritbok när jag var liten.

 5. hehe, det kan löna sig att vara envis ibland 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s