Ett år, och det där med vänner

Igår var det ett år sedan jag flyttade till Vadstena. Ett helt år, vart tog det vägen? Jo, det tog vägen via korsord och stickning i soffhörnet, på vindlande stigar i skogen och längs strandpromenaden med Vättern i fonden. Ackompanjerat av litervis med tårar.

Det tog vägen via en underbar labradors milda hjärta, längs kullerstensgatorna i en liten stad som bringat lugn och balans och via nya vänner; T med sin värme, A med sin humor och kloka närvaro och alla bekanta som nickar vänligt, hälsar godmorgon, kommenterar vind och väder.

För ett år sen landade jag här. Uppdragen med rötterna och med hjärtat sönderslitet i tusen bitar. Så trött, så ända in i märgen trött. Med äldste sonen vid min sida, i en främmande lägenhet som snabbt blev mitt älskade hem och med jobbet i Linköping fortfarande som en fast punkt. Och sen kom Grace som en gyllene gåva med all sin kärlek och livsglädje.

Undan för undan blev jag någon här. Någon man hälsar på, som har en självklar plats här och som man lyser upp när man ser. Ler mot och hälsar på. De har inte en aning om hur betydelsefullt det är. Hur viktigt det är att få bli någon här, få vara med i ett sammanhang och bli en del av den här staden.

Och så idag, när A – hon som kommer att bli en riktigt nära vän – är hos mig på massage, och efteråt när vi dricker kaffe ber mig berätta om R’s sjukdomstid, vad den gjorde med mig. Och jag berättar med tårarna rinnande med hennes varma blick hela tiden fästad i min, totalt närvarande. Då vet jag att den här platsen kommer att göra mig hel. Att den här lilla staden är magisk och att det var ett underverk som ledde mig hit.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ett år, och det där med vänner

  1. Tove says:

    Så vackert! Jag förstår precis vad du menar. Vi flyttade från Umeå till Tjörn för tre år sedan. Det har minsann tagit ett tag att hitta folk att umgås med men ändå känner jag att vi börjar skapa oss ett sammanhang här. Det hjälper också att den lokala seden är att hälsa när man passerar varandra ute – även om man inte känner varandra.

  2. carinakinna says:

    Ja men precis. Och det lugna tempot. Det gör gott för själen😊

  3. enaningomyoga says:

    Så fint att läsa 😘

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s