Universum måste jobba på övertid…

…för att rodda ihop det här med min garnbutik. Åtminstone känns det så, men det kan förstås vara inbillning.

Jag gick ju till den gamla, välrenommerade garnaffären i Linköping och ägaren berättade att hon ska gå i pension, vilket jag tyckte kändes som ett hån. Fel stad, fasen också.

Men så sa min revisor: “Kan du inte flytta den till Vadstena då?” Jag kollade med ägaren och hon hade tänkt samma sak. Så nu, om gud vill och bilen håller, verkar det som att det blir lösningen. Det som jag väntat på, det som skulle falla på plats.

Och inte nog med att jag får köpa ett färdigt koncept, en känd garnbutik med gamla anor och med en kundkrets som redan idag innefattar folk från både Vadstena, Motala och Skänninge, ett välfyllt lager, återförsäljaravtal på plats, inventarier osv. Jag kommer dessutom få gå bredvid och lära mig både branschen och hur man bäst driver en garnaffär, och det av en med över tjugo år i ryggen.

Om nu bara allting går i lås. Hon sitter fast i ett hyreskontrakt i nästan ett år till men ska försöka bli av med sin lokal tidigare, och jag har ingen lokal ännu men med en jädrans massa tur och ännu mer roddande från universum så kanske det löser sig det med. Det kanske blir perfekt tajming, vem vet? Jag har nästan slutat förvåna mig över hur saker och ting faller på plats ibland.

Så till att börja med blir det till att börja massera i Vadstena, och det känns faktiskt kul och stimulerande. Ny lokal, nya kunder, nya rutiner. Och sen så småningom börja gå bredvid B och suga i mig alla hennes kunskaper och erfarenheter, och kanske, kanske efter jul, framåt våren – vad vet jag – så öppnar Berg och Granboms Handarbetsaffär i Vadstena. Håll tummarna, är ni snälla!

Fast jag kan inte låta bli att undra vad det är/var som ska/skulle hända i oktober? Var det det här, fast det hände lite tidigare än planerat, eller är det nåt annat? Ännu en cliffhanger. Mitt liv – en actionrulle😉

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Universum måste jobba på övertid…

 1. elina says:

  Så klart håller vi upp tummarna för dig.

 2. Marika says:

  Absolut tumhållande här med!!! Vad häftigt!

 3. carinakinna says:

  Tack! Ja, nu blir det till att träna tålamod igen…

 4. enaningomyoga says:

  Vet du, när du skrev om affären i Linköping tänkte jag på om det inte skulle gå att flytta den! En kort sekund och sen tänkte jag att det kanske inte var rimligt. Men det är det ju ❤️ Och du vet att jag hejar på dig allt jag kan 🙏🏻

 5. Men så roligt! Så perfekt! Hoppas verkligen att det blir av 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s