Jamen…

Ibland undrar man ifall det är nån som retas, eller vad som pågår.

Jag är igång och jobbar igen nu, och det går riktigt bra. Blir lite stel, men det funkar. Idag hade jag en håltimme och passade på att göra några ärenden på stan. Jag passerade en av de tre garnaffärer som finns i Linköpings centrum. Just den här har anor sedan 1800-talet och jag hade sett en snygg topp i skyltfönstret som jag ville fråga om.

Jag småpratade med butiksinnehavaren, och nämnde att jag ska öppna garnaffär i Vadstena så småningom. “Du vill inte ta över den här då?” undrade hon. “Jag ska gå i pension snart efter tjugo år.”

Tanken svindlade. Att ta över en redan inarbetad butik med ett gott renommé och ett välfyllt lager. Att kunna gå bredvid och lära sig både branschen och allt annat. Att bara kunna ta över alla samarbets- och återförsäljaravtal och att ha henne att fråga om allt även efter övertagandet.

Att det var en mycket frestande tanke är ingen överdrift, men den ligger ju i fel stad! Pendla vill jag ju inte. Och att flytta tillbaka till Linköping? Jag lekte med tanken en liten stund, men kände direkt att Nej, inte flytta tillbaka. Aldrig i livet.

Men visst är det retsamt? Jäkla skit.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Jamen…

  1. Marika says:

    Retsamt är precis så det känns. Tänk om du liksom hade fått en sån förfrågan innan…bara säger det alltså. Kram ❤

  2. enaningomyoga says:

    Haha men åh. Vilket erbjudande. Men fel stad. Det kommer något annat tror jag. Även om det var frestande.

  3. Livet! Det vill sannerligen retas med en, ibland.

  4. LoHe says:

    Ja jädra skit. Men ofta är det bra med stickspår, även om de inte leder någon vart, för de kan få en att titta i en riktning man inte tänkte på från början. Det vill ju som bekant gärna bli bra 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s