Vad jag tror på

En person har dykt upp i mitt liv här i Vadstena, och jag vet att han tycker om mig. Han är snäll, hjälpsam, omtänksam. Jag har förklarat läget, och att vänskap är det enda jag har att erbjuda. Inget annat. Han accepterar det men kan ändå inte låta bli att försöka ta sig in i mitt huvud; Vad tänker du på? Du verkar så dämpad, har jag gjort nåt fel, osv. Och liksom Åsa Lindeborg känner jag: Mig äger ingen. Jag betraktar honom och tänker: Du äger inte mig, försök inte ens.

Det vore så lätt att kliva in i hans famn och stanna där, och det finns en del av mig som önskar det just för enkelhetens skull. Men det finns en stor bit av mig som säger: Skärp dig! För första gången på 35 år har du möjligheten att ta reda på vem du är utan R, vad du vill, vad du tycker. Ska du ge bort det för vad? Trygghet? Konvention?

Grace älskar honom och hon grälar på mig för att jag slänger bort vad som enligt henne är min väg till lycka. Din jävla idiot, tycker jag mig höra att hon säger till mig, men grejen är att jag inte längre tror på lycka per se. Jag tror på balans, harmoni, inre frid och fortsatt personlig utveckling. Jag tror på glädje, vänskap med likasinnade och utmaningar som inspirerar till insikter och mognad. Jag tror på mig. Själv, on my own. Frihet.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Vad jag tror på

  1. Marika says:

    I hear you sister! Så sant! Min hund har så många favoriter att jag skulle bli busy om jag skulle lyssna på honom. Frihet är allt, tänker jag…just nu i alla fall.

  2. LoHe says:

    Jag tror man känner i magen vad som är rätt, när man skalat bort alla viktade ‘om’ och ‘men’. Jag älskar att du tänker och känner så: “Mig äger ingen.”

  3. Jag tror också det är viktigt att vara själv ett tag, efter en så lång relation. Hitta sig själv, försöka förstå vad det är man vill ha av en annan person. Dock: sug åt dig känslan av att vara åtrådd, både psykiskt och fysiskt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s