Tacksamhet

Jag pratar med en av mina kunder, vi känner varandra väl. Hon beklagar mig, tycker synd om mig för allt jag gått igenom de senaste åren. Det är snällt, förstås, men inom mig känner jag faktiskt mest tacksamhet nu.

Det blev som det blev och det kan ingen göra något åt. Det är tragiskt och fruktansvärt sorgligt, men så här ser livet oftast ut om man får leva ett tag. Alla drabbas vi förr eller senare av sjukdomar eller annat elände, det är en del av livet. Jag har vänner och bekanta som går igenom fruktansvärt jobbiga saker och jag är tacksam för att kunna stötta och hjälpa, på samma sätt som jag fick stöttning och hjälp.

R och jag har under vår resas gång träffat på så många otroligt vänliga, varma och kompetenta människor. Vi har fått så mycket hjälp och stöd så jag kan vid det här laget inte känna mycket annat än tacksamhet.

Visst kommer sorgen ibland, tårarna rinner när vissa minnen dyker upp och ibland kan jag fråga mig själv eller universum: “Varför skulle det behöva bli så här?”

Men jag håller på och skapar mig en ny tillvaro i en underbar miljö. Grace kom till mig som en kärleksgåva. Nya bekantskaper kommer in i mitt liv och spännande utmaningar väntar till hösten.

Jag kan naturligtvis inte tala för R’s räkning, men av personalen på boendet får jag höra att han verkar ha börjat finna sig till rätta. Han jobbar mycket ute i trädgården och är oftast på gott humör. “Nu ska du ta hand om dig själv, så tar vi hand om din gubbe”, säger de. Underbara människor som får mig att känna mig trygg med att R äntligen verkar ha hamnat på rätt plats.

Även han fick ett nytt, annat sorts liv. Det blev som det blev. Inget kan man göra åt det, annat än att acceptera och trots allt känna tacksamhet.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tacksamhet

  1. Amie says:

    Gott, Carina! Ditt hjärta är öppet för ödmjuk tacksamhet. Det glädjer mig. Och det glädjer mig också att du hittar nytt kreativt och läkande livsinnehåll.

  2. elina says:

    Sinnesro bönen från 1926 gäller än: “Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”
    Även för den som inte tror på Gud.

    Jag hoppas du får en bra sommar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s