Lärdomar

När det var som allra mörkast och jäkligast i helgen hade jag ändå sinnesnärvaro nog att tänka: Jag undrar vad gott som kommer att komma ur det här?

För det tycker jag livet har lärt, att det är i de mörka perioderna som man får insikter och utvecklas. Och faktiskt har det de senaste dagarna trillat ner ett flertal poletter. Jag har förstått vad det är jag behöver jobba med och bli bättre på. Att bli tydligare med att uttrycka både känslor och behov, att våga vara svag och be om hjälp, att ta mina känslor på allvar, att inte känna att jag måste bespara andra “min skit” för de har säkert nog med sig själva, osv.

Jag tänker att när allting runtomkring har förändrats, måste också jag förändras. Det enda som är sig likt är jobbet. Där är jag densamma, och jag har insett hur mycket jag behöver mitt jobb som den enda fasta punkten just nu. I tjugo år, genom livets olika faser och kriser, har jobbet varit det beständiga. En trygg punkt, en plats och en roll där jag känner mig trygg och hemma.

Så nu har mörkret bytts mot ljus igen. Jag har förstått vad jag måste jobba med hos mig själv och det känns spännande och inspirerande. Så tack för “djävulshelgen” som fick mig att förstå så mycket. Vad är det man brukar säga? Det är i mörkret som stjärnorna syns, eller nåt liknande.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Lärdomar

  1. Tänk att du skriver om mig när du skriver om dig. Det är verkligen så lika. Och jag som ser dig som en otroligt insiktsfull och klok kvinna. Kanske borde se på mig själv på det viset också? Tack Carina ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s