Läget?

Jo tack, för min del är det ganska bra tycker jag. Jag mår verkligen bättre, om det sen beror på att det har gått en hel del tid nu, att det är ljusare ute eller att planeterna har gjort nån sorts rockad. Kanske en kombo av alltihop, men faktum är att hjärnan inte känns som snömos längre och jag glömmer inte precis allting. Känner mig mer skärpt, lite gladare och har mer kraft.

Nåt annat som jag tar som ett friskhetstecken är att jag har börjat känna mig ensam. Förut har jag inte orkat ha med folk att göra utan mest levt eremitliv förutom när jag jobbade. Att jobba gjorde mig då helt utmattad, men nu uppskattar jag att småprata lite med kunder, kassörskan på Coop och andra hundägare.

Så med mig går det framåt, men för R går det däremot inte så bra. Han har det besvärligt med sina hallucinationer, och det är inte lätt för personalen heller. En extra person har gått åt till bara honom den senaste tiden, och det har de egentligen inte resurser för. Det förstår jag mycket väl. Idag skulle de ha ett möte om honom och situationen. Kanske det blir en sån där BPSD-avdelning ändå till slut, och då är det väl så det måste bli.

Tydligen känner han inte igen sig själv i spegeln längre, så de har tagit ner hans badrumsspegel. Kan ni tänka er nåt så hemskt? Att inte veta vem personen är som tittar tillbaka på en… Det är så fruktansvärt synd om honom, att hans liv skulle behöva bli så här. Stackars, stackars min älskling.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Läget?

  1. elina says:

    Det med spegel är inte ovanligt En glad klar stund sa min sambo en lång mening framför spegeln: Är den fula magra gubben jag? Vi måste göra något åt honom.

    Skönt att höra det är bättre med dig.

  2. Marika says:

    Ibland har jag svårt att känna igen mig själv i spegeln. Fast kanske inte riktigt så som din man. Stackaren. Tur att han i alla fall får vård. Min svärmor var hemma hela tiden. Skönt att du har landat lite ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s