Tacksamhet

Det är så otroligt tydligt för mig att den här vintern har ett alldeles särskilt syfte. Den handlar om läkning, återhämtning, vila och nystart. Den innehåller sorg och gråt, tonvis med kärlek från hunden, massor med tid i naturen, i rörelse, men också massor med tid i stillhet och tystnad. I soffan, med stickning eller korsord och hunden vid min sida.

Jag riktigt känner hur kuggarna hugger tag i varandra och sakta men säkert för mig framåt. Mot våren, mot livet och ljuset, mot framtiden, men än så länge vilar jag. Låset inom mig öppnas mer och mer, ryggvärken är snart ett minne blott. Den är bara en del av processen. Nu kan jag sträcka på mig och dra djupa andetag igen utan att det gör ont.

En gammal bekant hör plötsligt av sig. Vi har inte hörts på säkert tjugo år. Vi umgicks mycket när barnen var små. R och hennes man var goda vänner. När hon får höra vad som hänt skriver hon: “Både J och jag blir så ledsna att höra om R’s sjukdom. Vi minns er som ett sånt lyckligt par. Tänk så många friska år ni fick tillsammans, dock. Det är fint!”

Precis så försöker jag tänka nu. Det blir lättare och lättare att känna tacksamhet för all den tid vi fick. Som alla par hade vi problem och kriser mellan varven, men det jag minns mest är alla skratt, allt bus, lojaliteten, trofastheten och hur sammansvetsade vi var. Ett riktigt team. Och jag kände mig trygg och älskad i över trettio år. Faktiskt. Hur många är det förunnat?

Så även om sorgen finns där och tårarna trillar båd’ nu och då, så är den överskuggande känslan numera en stor tacksamhet.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tacksamhet

  1. Men hallå! Hur har jag kunnat missa det här! Hej ❤

  2. Jag blev orimligt glad nu. Att du bloggar igen. Jag har tänkt så länge att jag skriva ett mejl och så blir det inte av – har huvudet uppe i min egna röv hela tiden – och nu är du bara här. Så himla himla fint ❤

  3. Lohe says:

    Så fint skrivet, som vanligt.
    Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s