Inte många tankar här inte

Om du tycker att du tänker för mycket har jag bara ett råd: Skaffa en hund! Vem sjutton har tid för dystra grubblerier när en fyrfota vän stirrar förhoppningsfullt på en med glatt viftande svans. “Kom och lek matte! Jag vill gå ut! Jag är hungrig! Livet är stenkul, matte. Sitt inte där och uggla! Älska mig, klappa mig, gosa med mig!”

Varje morgon väcks jag av att svansen dunkar mot min säng, och när hon ser att jag är vaken hoppar hon jämfota av glädje. “Ja! Hurra! Du är vaken! Det är en ny dag, matte. Gå upp! Jag är hungrig, jag vill gå ut. Skynda dig!”

När vi är ute och går måste jag fokusera på henne annars trasslar hon in sig i linan eller försöker hoppa i sjön för att jaga änder.

Min gyllene vän. Ovillkorlig och total kärlek från morgon till kväll. Så fort våra blickar möts börjar hennes svans dunka mot golvet och min mun dras till ett brett leende. Till och med att gå ut i regnet sena kvällar och tidiga mornar är helt okej i hennes sällskap.

Vilken tur att vi hittade varandra.

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Inte många tankar här inte

  1. Camilla says:

    Åh, så fint med en pälskling!
    Önskar dig allt gott, vi hoppas väl alla på att 2021 blir året då “allt” vänder! /Camilla

  2. carinakinna says:

    Ja, det är så fint.
    Tack, och detsamma till er. Ja, låt oss hoppas. Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s