Ett collage 2…

Idag fyller bloggen 5 år minsann, och varför inte upprepa idén med ett collage över åren som gått:

25 oktober 2010

Det här med lycka…

Lycka är, som vi alla vet, en svårfångad filur som rinner genom fingrarna som sand. Men ibland, en kort stund, fastnar ett av sandkornen på ens finger, och låter sig beskådas och upplevas.
I morse, i stallet, skänktes mig ett sådant sällsamt ögonblick. Den uppgående solens djup-orangea strålar föll på min älskade, gyllene häst och förvandlade henne till en uppenbarelse i brons och guld. Samtidigt blåste hon varsamt sin varma godmorgon-hälsning över mitt ansikte.
Livet är – som Mads Mikkelsen så träffande uttrycker det i reklamen för Fritidsresor – inte dagarna som går, utan ögonblicken vi minns.

12 oktober 2011

På hajk med Papphammar…

Äldste sonen, sambon och jag beger oss ut på skogspromenad, denna underbara soliga höstdag. Sambon – som ofta har huvudet lite “i det blå”, tänker mycket och är lite lätt disträ – snubblar på pinnar, halkar på kottar, får kvistar i ansiktet. Allt under halvkvävda svordomar: “Bloody hell”, “Oh shit”, osv. Sonen och jag skrattar i smyg så tårarna rinner åt hans klantighet. Crescendot kommer när han fastnar med foten i en rot, snubblar och för att inte falla måste trampa ner med ena foten djupt i en lerpöl, då kan vi inte hålla oss längre utan skrattar högt och gott – alla tre – och sonen kommer med de bevingade orden: “Men herregud, det är ju som att var på hajk med Papphammar!”
När jag sent på dagen gör en summering över läget känner jag att idag har varit en bra dag. Man kan inte ta för givet att varje dag är bra, men ofta är det de dagar då vi gjort något tillsammans i familjen, eller bara umgåtts, som blir bra dagar. Hoppas sambon håller med, trots att hans sko blev lerig och att han blev ganska utskrattad…

4 oktober 2012

En bit av livet

Det har varit några märkliga, tunga dagar som inte lämpat sig för bloggskrivande. Egentligen är det ju strunt samma, mörkret är också en del av mig men jag vill inte tynga ner bloggen för mycket, samtidigt som jag inte vill måla in mig i ett klämkäckt hörn heller. Den allvarsamma bloggarens ständiga dilemma. Vill ju visa hela mig, samtidigt som jag inte vill skrämmas (eller skämmas)…
Igår kväll nådde allting nån sorts kulmen i och med att jag klämde långfingret i en garderobsdörr. Det gjorde så ont så tårarna sprutade och jag blev så j-a förb-ad, skrek nåt i stil med: “JAG BLIR SÅ TRÖTT PÅ ALL J-A SKIT!!” och slängde en miniräknare i golvet. Yngste sonen bleknade och försvann som en dimrök in på sitt rum. Faktum är att det inte är ofta barnen ser sin mamma som ett rytande monster. Och tur är väl det.
Räddningen blev sambons knä där jag satt och grät en lång stund så att det riktigt plaskade mot hans hals. Att få vara liten. Att få krypa upp i någons famn och bli tröstad. Att våga göra det, vara sådan och sedan snyfthulkande torka tårarna, snyta ut näsan och titta på nya säsongen av Dexter i sängen tillsammans med den tårblöta sambon och yngste sonen som hämtat sig från sin förskräckelse, med stora koppar varm choklad och ostmackor.
Det är också en bit av livet.

1 oktober 2013

Den sista dagen…

Idag fick min älskade lilla häst – på ett lugnt och värdigt sätt i sin trygga hemmamiljö – sluta sina dagar. Efter 27 år (halva mitt liv) tillsammans, skildes våra vägar åt.
Tack för allt, hjärtat. Jag glömmer dig aldrig.

Caritsa, född 9/4-84 e. Windwurf eu. Flyinge Flamingo

DSCN4475

18 oktober 2014

Om att leva medvetet…

När jag i måndags kväll strosade omkring i min mysiga lokal och plockade undan efter meditationscirkeln dök följande tankar upp i mitt huvud:

Iaktta dina tankar, se och förstå var de kommer ifrån och varför.
Observera vilka reaktioner tankarna skapar hos dig,
vilka beslut och val de föranleder.
Titta på dina reaktioner – vill du ha dem? Är de i överensstämmelse med din vision av ditt högsta jag?
Titta på dina beslut och val – leder de till att du på bästa sätt kan följa din livsväg?
Lev medvetet, andas, gör medvetna val, välj dina tankar, välj dina reaktioner.
Betrakta din omvärld, människorna omkring dig.
Observera deras reaktioner och val.
Notera hur dina reaktioner påverkar andras reaktioner och hur dina val påverkar andras.
Notera hur andras reaktioner påverkar dina reaktioner och hur andras val påverkar dina.
Lev medvetet, påverka dina tankar, dina reaktioner och dina val.
Välj dem noga, välj och välj bort.
Andas.
Förstå att du på så sätt skapar din egen verklighet.

Och så idag då: 23 oktober 2015

Sitter här och förundras över åren som går och livets skiftningar. Det känns stort.
Jag är glad över bloggen, tacksam för alla som läser och kommenterar och för dem av er som har blivit mina vänner. Vad säger ni? Vi satsar väl på fem år till, eller?

5th-Birthday

Advertisements

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ett collage 2…

 1. Marie says:

  Jag gillar verkligen att läsa dina betraktelser för det är som om du sätter ord på så mycket som jag känner igen mig i. Och inlägget med att vara på hajk med Papphammar var extremt roligt!!!

  • carinakinna says:

   Tack för dina ord, Marie. Det är ju det som är så kul med blogglandet, tycker jag, att man känner igen sig själv och får hjälp att sätta ord på sitt eget. Och ja, min sambo är rolig, oftast utan att veta om det 😉 Kram!

 2. Marika says:

  Grattis! Jag gillar Papphammar. Kramar

 3. Pernilla/I will not keep calm says:

  Nu försvann min kommentar. Kanske är F-ordet, jag vet inte. Testar igen! Tredje gången gillt… tar bort blogglänken, då funkar det nog.

  Grattis bloggen! Självklart fem år till! Och så intressant att se var du befann dig vid den här tidpunken fem år i rad. Bloggar – bra skit.

 4. enaningomyoga says:

  Grattis och självklart fem år till! Tack och smart ide att ta ungefär samma datum flera år i rad. Tänk vad det ändå händer mycket!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s