I natt jag drömde…

…att jag var tillbaka ute på gården där vi bodde förut. Mannen i huset var tvärarg och svor och skrek åt sin fru. Något som jag har väldigt svårt för att tänka mig honom göra i verkligheten. Han gick ut i stallet, jag smög efter och såg att han höll på att göra om logen till ett ridhus. Aha, tänkte jag, det är därför han är så arg. Han är trött på allt arbete som hästarna för med sig.

När jag berättade drömmen för sambon nickade han igenkännande. Jodå, han kände livlig sympati för vår köpare, minsann. Och visst är det mycket arbete med hästar, speciellt när man har eget stall. Sambon och jag brukar ibland påminna varandra om de gånger vi fick skotta bort tonvis med snö för att kunna rulla in halmrullarna på logen, alla lass med höbalar som vi lastat av, alla staketstolpar som skulle slås ned i marken, all eltråd som skulle dras, säckar med havre som skulle bäras in, vatten som frös. Ja, herregud. Och allt annat arbete förknippat med gården, huset och trädgården. Men vi påminner oss också om allt det goda, mysiga, trevliga, sköna. Alla åren, alla somrarna, vårarna, blommorna, fåglarna. Doften av en nytänd brasa, att grilla på baksidan och titta på den nedgående solen som färgade fältet rosa, att mötas av grönska och natur genom vartenda fönster. Men också all gräsklippning, oro för värmepanna och vattenpump, all vedhantering, oro för att inte få vägen plogad i tid, träd som behöver tas ned, tak som behöver bytas, skorstenar som måste muras om. Men att äga sitt boende, själv bestämma vad som ska göras och när.

Kort sagt; det är fördelar och nackdelar med allt, men sambon är i alla fall glad att slippa muttra över jäkla hästar och allt vad de för med sig.

DSCN2853DSCN2384

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s