Fröken Dysterkvist…

Ja, ibland förvandlas jag till Fröken Dysterkvist. Jag som ändå tränat så mycket på att tänka “rätt”, som alltid försöker se saker ur ett vidare perspektiv, att tänka att det goda segrar i längden osv. Ibland hotar mörkret att ta över även i min värld och oftast hänger det ihop med att jag inte fått tid över för att lulla omkring i min egen lilla bubbla, att tänka mina tankar, filosofera, andas och gärna klappa på ett träd eller två.

Den här hösten har känts kämpig bitvis; den ständiga frånvaron av solsken, mycket arbete av diverse slag, det politiska kaoset, att se alla stackars tiggare sitta och frysa på stan, eländet i Syrien och Irak, Sudan och Nigeria, en del oro för saker jag inte skriver om här och – som sagt – inte tillräckligt mycket tid för lullande och trädklappande. Dessutom kom ju skövlingen av vår utemiljö som lök på laxen, grädde på moset och en inte alls uppskattad prick över i:et.

Då blir det för mycket negativitet och jag har svårt att se godheten i mänskligheten. Svårt att se någon framtid för den här planeten. Svårt att hitta ljuset. Och då kommer som ett sånt där trist kedjebrev på posten dålig sömn, överkänslig mage och huvudvärk. Och jag tappar farten, glädjen och inspirationen. Vill inte vara med längre, längtar efter att bosätta mig på en öde ö eller låååååångt ute i skogen fjärran från den övriga världen. Men jag vet ju att det kommer att lätta igen. Det får vara så här ett tag. Suck…

DAN2606

 

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fröken Dysterkvist…

 1. Marie says:

  Dax för lite miljöombyte tror jag bestämt. Jönköping med galet sällskap tror jag skulle vara bra för dig!!

  Pöss o Kram o Välkommen =0)

  • carinakinna says:

   Ja Marie, du har såååå rätt. Vet dock inte om vi hinner före jul…. 😦 Fler översättningar står på kö och inga julklappar inhandlade än. Jobbar med massagen till den 22:a så vi får nog sikta på efter jul eller någon mellandag kanske? Hur har ni det?
   Kram från Carina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s