Det här med ICA Maxi…

Någon läsare kanske minns ett annat inlägg som handlade om ICA Maxi, nämligen det här, då nyss nämnda besök resulterade i att jag ville emigrera. Man kan ju verkligen fråga sig varför jag besöker samma affär igen, men jag tänkte att det kanske skulle bli kul. Eller nåt.
I alla fall, sambon och jag åkte dit idag för att storhandla. Jag hatar att handla och ännu mer hatar jag att storhandla. Jag får i princip andnöd om jag måste planera för mer än två dagar framåt, en rest från mina dagar som nästan-utbränd.

Hursom, den lilla inspiration som jag eventuellt kände inför att åka dit försvann så fort vi kom innanför dörrarna. Vi var inte ensamma där, om jag säger så. Och sen är det ett litet problem till med att handla, nämligen sambon. Hur mycket jag än älskar denna man så är det verkligen ingen hit att handla tillsammans med honom. Och jag skyller inte alls på honom. Nej då, det är jag, typ…

Eftersom jag inte gillar att handla så vill jag göra det i tvåhundra kilometer i timmen. Springa genom affären, slita åt mig mina varor och åka hem. Men se sambon, han äääälskar att flanera omkring, kolla på grejor, upptäcka spännande ting, jämföra priser och läsa innehållsdeklarationer. Jag menar HERREGUD!! Hur lång tid ska det ta att ta sig genom till exempel grönsaksavdelningen? Allt ska han peka på, visa mig och diskutera.

För att förhindra att mitt blodtryck sköt upp genom taket gav jag honom till sist ett ultimatum; antingen skulle jag strypa honom direkt på platsen eller så skulle jag handla själv. Han valde livet och jag lämnade honom bland ostarna. Jag styrde min vagn i en halsbrytande fart genom affären, användande alla andnings- och avskärmningstekniker jag kom på. En målsökande robot hade inte kunnat vara snabbare och på nolltid nådde jag kassorna, ringde honom och sa; ‘Fritt fram! Nu får du komma, jag är klar’.
Han svarade: ‘I’m just looking at some perculators here, they are really interesting.’
Varpå jag fick krupp och fräste åt honom att komma NU!!

Jag förstår fullkomligt om en och annan läsare nu tänker: Men herregud, varför låter hon inte honom handla istället då? Om nu han gillar det och hon hatar det?
Svaret är enkelt: Han skulle aldrig komma tillbaka. De skulle få skicka ut spaningspatruller efter honom efter stängningsdags och de skulle hitta honom någonstans bland sopporna, läsande innehållsdeklarationer, sägandes: ‘You should look at this, Carina. This is really interesting…..’

ica_maxi-1

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Det här med ICA Maxi…

  1. vimzet says:

    Skrattar så jag får ont i magen! 🙂
    Kan riktigt se hur sambon stannar och vänder och vrider på varorna (samma med min gubbe)

    Nej, handla är INTE kul!! Förstår dig totalt 🙂

  2. Pingback: Ja, se den där sambon… | idagtankerjagpa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s