Men hur känns det då?

…undrar folk. Tja, det är väl först nu det börjar kännas överhuvud taget. Det har ju varit så himla fullt upp med praktikaliteter. Högen med flyttkartonger har minskat, saker börjar hitta sin plats, och vi springer inte till köksskåpet precis varenda gång vi ska till kylen. Bloggläsaren Annette formulerade det så bra när hon skrev: “man drar upp hela sig själv med rötterna för att plantera om sig i en helt annan jordmån som man hoppas innehåller de rätta förutsättningar för ett fortsatt liv“. Och hon ska ju veta, som drog upp sina och makens rötter och planterade om dem i Greklands karga jord.

Vi – eller jag kanske ska prata för mig själv – jag känner mig lite rotlös. Som att tillvaron är kringkastad, livet lite ur fas, själen inte riktigt på plats. Ännu. Men det kommer nog. Herregud, vi har ju bara bott här i 3 veckor, att jämföra med 18 år på gården. Det känns som att min kropp och själ längtar efter natur. Det gröna. Jag åker ut till skogen och lyssnar på suset, klappar tallstammar, luktar på granbarr. Då känns det bättre. “Glöm inte vem du är”, susar skogen.

Och en av de stora fördelarna med att bo i stan dök upp just nu, i form av yngste sonen som jag skickade iväg till den kvällsöppna affären för inköp av choklad. Mums!

Advertisements

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s