“Han har öppnat pärleporten…”

Idag hamnade vi hos Frälsningsarmén. Det händer inte varje dag precis, men just idag bjöd man på en gospelkonsert med Elvislåtar framförda av en mini-gospelgrupp bestående av 4-5 män varav en var min f.d. körledare. Så där stod vi och trängdes med hundratals människor. Frälsningsarméns inte så frikostigt tilltagna lokal var sprängfylld och extrastolar letades fram från alla tänkbara håll och kanter.

Var det bra? Njaa, sådär. Musikaliskt sett tror jag gamle Elvis roterade i sin grav, men spelglädjen var det inget fel på, och inte atmosfären heller även om sambon och jag smög ut innan det var riktigt slut eftersom vi var så våldsamt kaffesugna. Den stora behållningen för mig var faktiskt inledningspratet som hölls av en kille som var officer i Frälsningsarmén i Linköping, alltså den som ansvarar för verksamheten. Han sa, bland annat:
“Jag tackar dig av hela mitt hjärta om du vill skänka en slant till vår verksamhet. En krona eller tusen spelar ingen roll, för jag har varit i länder där jag sett vilken skillnad en enda svensk krona kan göra för människor. Och har du ingenting att skänka, vill jag ändå tacka dig från djupet av mitt hjärta för att du kommit hit och besökt oss idag, och jag hälsar dig varmt välkommen.”

Det var så fint och så bra sagt. Och jag tror faktiskt att han menade det. Jag blev varm hela jag. Är det inte så man ser på Frälsningsarmén i dessa tider när det känns som om alla är ute efter ens pengar, och vill roffa åt sig för egen vinning vare sig det är högt uppsatta chefer för banker eller Röda Korset? Dedikerade människor vars främsta syfte faktiskt är att hjälpa. Och jag tänkte där och då, att när jag blir pensionär ska jag kanske arbeta ideellt just hos Frälsningsarmén. Vem vet?

Advertisements

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s