Funderingar…

Idag när jag stod i kön till snabbköpskassan föll min blick på ställningen med cigarettpaket, och varningstexterna som ju är tryckta med STORA, SVARTA bokstäver nuförtiden:

TÄNK PÅ ATT RÖKNING ALLVARLIGT SKADAR DIG OCH PERSONER OMKRING DIG
RÖKNING DÖDAR
TÄNK PÅ ATT RÖKNING KAN SKADA DITT FOSTER
osv, osv….

Och då tänkte jag: Hur kan det komma sig att vi (en del av oss) röker och snusar fast vi vet att det är farligt? Hur kan vi frivilligt äta och dricka sådant som är tillsatt kemikalier i som vi vet kan skada oss och ge oss sjukdomar? Hur kan tillverkarna tillsätta dessa kemikalier fast de vet att det är farligt för oss och dem själva? Hur kan vi acceptera att barn dör av svält och sjukdomar som är lätt som en plätt att utrota om bara viljan finns? Hur kan vi acceptera att människor fängslas, torteras, plågas, förnedras för sina åsikters skull? Hur kan vi lugnt se på när vår planet utarmas och förgiftas? Hur kan vi överhuvud taget sova om nätterna? Hur kommer det sig att vi inte bara reser oss som en enda man och säger STOPP! Vi har ju möjlighet att förändra om vi bara väljer att göra det. Hur kom vi så på irrvägar? Var gick vi vilse? Var och när tappade vi vår medkänsla och kärlek till varandra? Hur i hela friden blev det så här?

Och hur kom det sig att jag hann att blogga i två och ett halvt år om mina tankar, innan just de här tankarna dök upp…..?

Advertisements

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Funderingar…

  1. enaningomyoga says:

    Ja hittar du lösningen på de här gigantiska frågorna så är vi hemma. Det är så mycket som styr i människors liv som rädslor, makt och pengar. Inte att förglömma. Men vi är många som också tänker så här och som försöker göra gott utan att vara perfekta. Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s