Vilka förtappade själar!

Ja, alltså sambon och jag. Fullkomligt förslöade och förtappade. Vi blev väckta halv 10 av att yngste sonen ringde från Borlänge och berättade att han var på väg hem från Peace & Love, och kan vi kanske hämta honom vid bussen i kväll? Och det kan vi förstås. Och sedan då, gick vi kanske upp och kickade igång dagen? Nej då, vi vände oss om på andra sidan och somnade om. Nästa gång vi blev väckta var klockan 12 (!), av äldste sonen som ringde och ville bli hämtad vid bussen. Det är ju tur att vi har barn som väcker oss, annars vet man aldrig var det skulle sluta…

Vid kaffet satt sambon och jag och bollade idéer till min roman. Det är fantastiskt roligt att märka hur historien och karaktärerna växer fram. Än har jag inte skrivit så himla mycket, men det pågår research, jag lovar! Spännande och kul!

Och sen åt vi lite lunch ute i trädgården, på favoritstället under äppelträdet. Där det doftar så mycket från schersminbusken så man nästan blir snurrig i huvudet. Och just som vi satt och pratade om att grävlingarna nog gett sig av för de inte har synts till på flera dagar, så kom den ena lufsande. Den brydde sig inte ett smack om oss, utan åt sig kors och tvärs över gräsmattan. Smaskande och glufsande. Det är ganska skönt att slippa trampa på sniglar i gräsmattan nuförtiden…

Igår fick jag plötsligt inspiration och lust med trädgårdsarbete. Det händer inte så särskilt ofta, men nu kastade jag mig över ett nytt projekt. I vår städ- och röj-iver tidigare i somras rev vi ett gammalt växthus som vi aldrig använde. Och nu fick jag för mig att jag måste göra nånting där. Nåt fint, kanske plantera buskar, blommor, grönsaker…Men först var jag tvungen att gräva bort alla brännässlor och kirskål som växt upp. Ett digert arbete i gårdagens solgass, men fint blev det. Frågan är bara hur man går vidare? Sambon föreslog att vi skulle lägga plattor i stället för att plantera nåt, och köpa ett sånt där litet cafébord med två stolar och ha det som en mysplats i kvällssolen. Hm, det tål att tänkas på. Några tips eller idéer?

Efter de senaste veckornas stress och turbulens är det otroligt skönt att bara kunna chilla lite och ta det lugnt. Det är onekligen precis vad vi behöver. Hoppas ni också har en skön söndag.:)

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Vilka förtappade själar!

  1. enaningomyoga says:

    Samma här! Vi sover och sover. Underbart är det. Ungarna får bli förståndiga nu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s