Midsommardagen

Midsommardagen. Sambon klipper gräs, jag städar. På måndag kväll är det visning igen. Och i går var det midsommarafton. Vi hade tänkt åka iväg och titta på lite traditionellt firande i Trädgårdsföreningen här i Linköping, men jag fick nån konstig yrsel så vi blev kvar hemma. Jag låg och sov istället, och efter några timmar kändes det bättre. Eftersom jag är den jag är blev jag rädd och misstänkte hjärntumör eller allraminst en stroke, men sanningen var nog snarare att det har varit lite för mycket stress på sistone, både praktisk och känslomässig. Läskigt känns det dock när man måste hålla i sig för att inte ta snedsteg, och det utan den allra minsta lilla nubbe inombords.

Äldste sonen är i Stockholms skärgård och firar midsommar tillsammans med kompisar, och idag for yngste sonen iväg till flickvännen för vidare färd till Borlänge och Peace & Love-festivalen. Så himla roligt för dem! Även om mamma-oron spökar vid tanken på yngste sonen på festival, så får jag påminna mig om vad jag själv gjorde i den åldern. Tågluffade, åkte på skidresor osv. Man måste släppa taget, det är bara så.

Hoppas ni alla hade en skön/rolig/avkopplande midsommarafton! Nu är det bäst att jag  fortsätter att städa.

 

Tjocktanterna kliar varandra.

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Midsommardagen

 1. annika says:

  Visst är det lätt så att man inte känner sig helt tipp topp när man väl är ledig? Om man kört lite hårt. Jag känner igen mig på alla vis. Må gott och lycka till med visningen!

 2. Hej Oumberlige Peter här! Fint inlägg, hoppas din “konstiga yrsel” gått över. Jag är specialist på konstiga yrselattacker, fick borrelia för några år sedan och det var karusell en lång tid i huvudet, fast nu är jag helt okej. Fast jag hade gärna fått lite självförvållad yrsel under midsommarhelgen, men käkar penecillin pga luftvägsinfektion så det blev väldigt väldigt torrt i det Olofssonska hemmet, ingen yrsel heller!
  Var rädd om dig och de dina!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

 3. carinakinna says:

  Annika: Ja, visst är det så. Krämporna kommer när man får koppla av lite grann. Tack för lyckönskningen:) Kram!
  Peter: Tack för dina ord. Läste att ni hade en riktigt trevlig midsommarafton, och makalöst hur snygg hon är din fru trots sina krämpor. Ha det bra, kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s