Fröken Ensam Hemma…

Söndagskväll, och jag är ensam hemma. Det händer inte särskilt ofta må ni tro, och det känns väldigt ovant. Lite skönt också, fast ovant. Sambon spelar tennis, äldste sonen har åkt söderut för att fira valborg med en massa kompisar och yngste sonen är hos sin flickvän. Jag blir alltid lite hysterisk när jag för en gångs skull är ensam hemma. Vad ska jag passa på att göra? Ska jag ditt? Ska jag datt? Det brukar sluta med att jag bara hänger vid tv:n eller datorn.

Idag var det soligt, för första gången på evigheter och vi, liksom gissningsvis 98% av alla med trädgård, tillbringade eftermiddagen i densamma och röjde, räfsade och eldade. Jätteskönt, och extra mysigt eftersom vi hade stora sonen till hjälp. Skönt med ett par extra, starka händer.

Hästarna njuter av det späda gräset som äntligen börjar växa till sig, höet vill de knappt se åt längre. Om nån vecka borde det vara dags för sommarbete om den här värmen håller i sig. Vi har fått tillskott i hagen, gänget har utökats med en gammal bekant. Nån som kommer ihåg den vita araben som åkte härifrån i oktober? Han som enbart lät sig lastas i transporten om vi bad honom artigt? Han är tillbaka för att tillbringa sommaren här tillsammans med tjock-tanterna, och det är jättemysigt att ha både honom och hans ägare här igen.

Den förälskade sädesärlan visade sig vara av den opålitliga sorten; en av våra kompisar dök upp tidigare idag i en stilig ljusgrön Opel, och se då passade det lättsinniga fågelskrället på att vara otrogen… Ska det vara på det sättet så kan han ju fortsätta att hålla sig till Oplar!

Sånt är läget, alltså. Söndagskväll på torpet, fröken Ensam Hemma, solen skiner fortfarande och hästarna har ingen speciell lust att gå in.  Jag tror jag går ut och går en sväng:)

Caritsa & Poseidon vintern -10

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fröken Ensam Hemma…

 1. Miafia says:

  Ja tänka sig … jag är likadan. Blir göörvimsig när jag får egentid, sån man är du! Men skönt är det i alla fall att få rå sig själv stundtals. Ville bara kika in o säga Hej!
  Kramelikraaam / Miafia =0)

 2. Lisa says:

  Jag är ensam mycket, gubben jobbar 5-skift så jag är van! Lite trist förstås när det är storhelger men det går det med!!
  Jag rensade också ogräs igår och då längtar jag ännu mer efter en häst när man känner doften av gräs 😉

  Klappen till damen 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s