Slå inte min kompis….

I USA för man just nu en kampanj som heter “Stop bullying now”, och CNN visar ett klipp från en film som någon tagit med sin mobiltelefon. Filmen visar en pojke som blir mobbad av sina klasskamrater ombord på en buss. Ingen ingriper. Han har det så här varje dag tydligen. Och han är inte ensam. Många barn och ungdomar tar till sist livet av sig. De orkar inte leva med de ständiga kränkningarna. Eller med att ingen ser, ingen reagerar.

Mitt hjärta formligen brister och blöder när jag ser sånt här. Jag STÅR INTE UT med att se och veta att barn far illa, på vilket sätt det än vara må. Men just att bli mobbad, att vara ensam och utstött, känna sig sårbar och annorlunda, känna att det är säkert mitt eget fel – det känner jag så väl igen och jag HATAR blotta tanken på det. Tänk, om de som mobbar visste vilka ärr det skapar i själ och hjärta på den som drabbas. Tänk, om de förstod vilka fullkomligt ödesdigra konsekvenser det får när det gäller självförtroende och förmåga att känna tillit för andra människor. Att våga lita på. Att våga blotta sig. Att våga visa vem man är, utan att få på skallen för det – verbalt eller fysiskt.

I Sverige finns organisationen Friends som gör ett jättejobb för att motverka mobbing. Titta till exempel på deras julklappstips där du kan ge ett bidrag till deras arbete.

För övrigt är det soligt och vackert denna tredje advent. Hästarna har fått en ny höleverans och tillbringar dagen tuggandes. Sambon och jag ska åka på loppis. Här är en länk till våra bekantingar i Grekland som skördar sina oliver i 20-gradig värme. Så kan man också tillbringa december månad…

Glad tredje advent till er alla!

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s