Tack gode gud för nymodigheter…

Sambon satt och läste nåt på text-TV om Jean Michel Jarre.
-Vem är han nu igen? ropade han ut mot köket.
– Fransman, synth-musiker, jättestor på 80-talet, svarade jag och försökte sjunga lite på Oxygéne, hans mest kända låt, men sambon såg mest oförstående och lite plågad ut.
Jag greppade läsglasögonen och lade mig på knä framför vinyl-samlingen för att leta fram skivan. (Det är väl ändå ett säkert tecken på att man är medelålders; att man måste ha läsglasögon för att hitta sina gamla favvo-vinyler:).) Samtidigt tänkte jag för mig själv att det här kunde bli ett bra blogg-inlägg. Beskriva känslan av att ta fram den gamla vinyl-plattan, att släppa ner pick-up’en, rasslet och skrapet – det där ÄKTA ljudet, ni vet. Inget digitalt skräp, the real thing. Sen fick jag ont i knäna och nacken, glasögonen hjälpte föga. Jag kunde inte hitta skiv-jäkeln, och till sist tröttnade jag, gick till datorn och satte på Spotify. Några enkla klick och så hade jag Oxygéne framme.
– Aha, han ja, sa sambon och lufsade tillbaka till TV:n.
Ja kära nån. Det blir sällan som man tänkt sig här i livet. Fast låten är fortfarande bra, och vilket suveränt bra ljud!:)

Advertisements

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s