…det här med lediga dagar…

De lediga dagarna har helt enkelt alldeles för få timmar. Det är så mycket jag vill göra, och så mycket jag måste göra och dagarna räcker helt enkelt inte till. Särskilt inte eftersom en av sysslorna som går under kategorin “Vill” är att ligga och dra mig en god stund i sängen…efter det att hästarna fått mat och blivit utsläppta i hagen, förstås.

Momsdeklaration går under “Måste”, den kommer man inte ifrån. Trädgårdsarbete är både lite “Vill” och lite “Måste”. Det är skönt att vårstäda i trädgården efter den här bråkiga vintern. Kul att räfsa fram alla fräcka knoppar som är på hugget och sticker upp skallen så fort snön försvinner och solen tittar fram; pionerna, rabarberna, och alla de andra. Jag hittar ett förtorkat litet fågellik invid pannrumsväggen. Den måste ha tryckt sig emot väggen så mycket det gick i vintras för att försöka få sig lite värme, men till slut dukade den under. Det är sorgligt, påminner lite om Flickan med svavelstickorna…

Och så är det städning förstås, sorteras absolut under “Måste” men den här helgen bryr vi oss inte om just det måstet. Om man kisar lite med båda ögonen ser man inte dammet.

Sambon är uppe på ett uthustak och spikar vindskivor. Det är ett “Måste” som behöver klaras av innan småfåglarna hinner bygga sina bon under takpannorna. Det blåser rejält ute och han svajar rätt betänkligt där uppe…

Och sen har vi alla “Vill” som lockar och drar; den påbörjade boken, den påbörjade och snart klara stickningen, den nyligen påbörjade virkningen (jag vet, jag vet – multi-tasking är mitt mellannamn…;)). Skulle ha velat hinna med en långpromenad eller en ridtur idag men tiden räckte inte till. Borde verkligen ha städat. Det är tröttsamt att kisa hela tiden… Det är ju det jag säger: De lediga dagarna har alldeles för få timmar! Tur att man hinner blogga lite i alla fall:)

Advertisement

About carinakinna

Jag iakttar min omgivning och mig själv, försöker hitta samband och insikter, dråpligheter i tillvarons alla turer. Se det stora i det lilla. Minnas, drömma, registrera, analysera, föreviga och förverkliga. Jag skriver om mig själv och min familj, min häst, mitt liv på landet, min omvärld. Det stora. Det lilla. Det oviktiga och det allra viktigaste, vad det nu är...Välkommen att titta in i min värld och kolla vad jag tänker på just idag. :)
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s